2024-11-07
慕名而來到這間人氣法國餐廳《L’AMOUR》聞說是由前文華酒店主廚主理的Fine Dining。餐廳環境非常有情調,食物質素高,難怪平日的晚上都有多枱客人前來慶祝特別日子。~Oyster Buffet~🦪12CM蠔皇放題:是日可揀選的生蠔分別有日本宮城生蠔及法國諾曼第生蠔🦪,兩款都非常鮮甜及Creamy,而且真係好大隻好肥美,啖啖肉好滿足!🥣法式澳洲活龍蝦湯:龍蝦湯上的拉花及泡沫,正是高級餐廳才會做到的,湯內還有龍蝦肉,味道濃郁。🦞原隻澳洲龍蝦手工意粉:首先要讚一讚個擺盤,真係成隻龍蝦嘅造型,龍蝦非常彈牙,手工意粉硬度適中,好美味!🍴威靈頓牛柳:酥皮好香脆,牛柳有厚度,份量十足,火候控制得唔錯!🍽️乾式熟成紐西蘭法式羊仔架:我哋叫咗七成熟,煮得啱啱好!肉質嫩滑帶點羊脂香,正!🍰法式芝士餅:口感相當不錯,吃落去不算太膩,以這個美味的甜品作結,完美的一餐!
聞說是由前文華酒店主廚主理的Fine Dining。
~Oyster Buffet~