2018-05-25 80 views
搵食星期三 Friend子剛剛搬左入大埔, 今日突登請左假陪佢執屋 ! 聽講大埔區有好多隱世美食喎… 好, 今晚就試下呢間喺朋友新居附近既A8’s Cafe.餐廳佈置很好靚, 燈光柔和, 好舒服, 好適合三五知己 / 一家大小飯聚. 一入到店內, 發現, 平日晚上都坐滿8成枱.. 店員小姐好熱情咁招呼我地… 我地揀左晚市2人套餐, 前菜: <巴馬火腿蜜瓜> 不用解釋啦, 巴馬火腿配蜜瓜真係絕配, 無得輸! <豆腐雜菜沙律> 豆腐同沙律原來可以咁夾, 豆腐又幾香口喎, 配新鮮什菜, 好清新~~ 湯: <黑松露野菌湯> 好香黑松露配又濃又足料既野菌湯, 野菌一粒粒好有咬口… 好滿足呀! 主菜: <燒雞胸伴墨魚汁意大利飯>一向都係墨魚汁控既我,點會唔揀呢個丫… 燒雞胸肉質幾嫰, 唔會乾柴柴咁, 意大利飯索晒啲墨魚汁, 飯粒黏黏地, 真係忍唔住食食食呀!<炭燒紐西蘭頂級肉眼扒>FD 子係食肉獸, 叫左5成熟肉眼扒, 廚師處理得剛剛好, 切開塊扒, 鎖住晒啲肉汁, 好JUICY~甜品: <廚師甜品>
搵食星期三

我地揀左晚市2人套餐,
前菜:
<巴馬火腿蜜瓜>
不用解釋啦, 巴馬火腿配蜜瓜真係絕配, 無得輸!
<豆腐雜菜沙律>

湯:
<黑松露野菌湯>

主菜:
<燒雞胸伴墨魚汁意大利飯>

<炭燒紐西蘭頂級肉眼扒>

甜品: <廚師甜品> 好有心思, 發現每一枱都有點不一樣的甜品小驚喜.
廚師為我地炮製左 <什果PANCAKE> 而隔離枱就係 <什果啫喱杯> 好窩心哦~!

今晚呢個食到捧住個肚走既二人晚餐, 加野菌湯, 盛惠HK$313, 真係超值夾大件, 以後黎大埔區想食西餐有好選擇喇!