2022-11-13
作為半個大埔地膽,當然要周圍覓食啦,今日終於食到好難搵到位既一鳴拉麵🍜,大飽口福。今日就叫左一鳴豬骨濃湯拉麵🐖🍜($78),豬骨味非常濃郁,入口好順滑,如果你同我一樣唔鐘意食天使麵或太幼既麵,可以選擇太麵,麵不會太粗,但好易掛湯,叉燒燒得焦脆香口,完全沒有豬臭味,溏心蛋合格🥚,濃濃的蛋漿味,蛋白依然嫩滑,係大埔黎講,暫時係食過最好味既拉麵🍜。另外,今次我地仲各自加左$20,叫左個套餐,包枝野飲及一款小食。雖然餃子🥟就普普通通,但炸雞🍗真係驚為天人,外皮炸得非常脆口,但雞肉仍然嫩滑🐓,仲鎖住到肉汁,再配上店家自調的醬汁,酸酸地,可以解膩,十分開胃,套餐包四舊炸雞,一個人食就係太飽,次次都食唔晒,建議同人share。PS 一鳴拉麵既名物:一鳴豬骨濃湯拉麵🍜同埋炸雞🍗,必點😋
PS 一鳴拉麵既名物:一鳴豬骨濃湯拉麵🍜同埋炸雞🍗,必點😋