2024-07-18
最近揸車經過左一間隱世嘅餐廳,佢係喺大埔嘅太和路,淨係睇門口就已經覺得好靚呀,佢有一個磨砂嘅玻璃門,完全望唔到餐廳入面,真係私隱度極高。佢嘅午餐非常之抵食,包含小食餐湯主食同埋甜品。🔅焦糖法國鵝肝撻(睇落就好似一個蛋撻,識落嘅鵝肝好香口,入口即溶嘅感覺)🔅法式龍蝦湯(超濃郁嘅龍蝦味)🔅美國安格斯肉眼扒(牛扒叫咗五成熟,佢嘅肉質好鮮嫩)🔅是日甜品(係一個奶凍,上面有少少蘋果蓉)另外我哋仲叫咗一啲睇圖就覺得好靚嘅嘢食。💖極品海膽魚子醬多士一上枱就已經覺得極奢華,海膽非常大而且厚肉,入口好鮮甜,上邊鋪滿左魚子醬,雖然有少少鹹,但同海膽一齊食,入口即溶,加埋脆多士,成個口感出晒黎。💖三文魚子泡沫生蠔生蠔都係香港人嘅大愛,上面用咗三文魚子點綴,加咗少少青檸泡沫,鮮味十足,加埋脆卜卜嘅三文魚子,鹹鹹地令到海水味更加出 。💖法式西鰽鱸鱸魚係我比較surprise,因為佢煮得好香滑,配搭埋一啲椰菜花蓉紅腰豆,令人食到返尋味。飲品方面我叫咗Rose,佢係一杯Cocktail,上邊整咗一個大嘅泡沫 ,入邊被煙霧包圍,好有神秘感。
佢嘅午餐非常之抵食,包含小食餐湯主食同埋甜品。
🔅法式龍蝦湯(超濃郁嘅龍蝦味)
🔅美國安格斯肉眼扒(牛扒叫咗五成熟,佢嘅肉質好鮮嫩)
🔅是日甜品(係一個奶凍,上面有少少蘋果蓉)
另外我哋仲叫咗一啲睇圖就覺得好靚嘅嘢食。
💖極品海膽魚子醬多士
💖三文魚子泡沫生蠔