L'AMOUR

同朋友咁岩平日放假,就搵一間chill 下既餐廳坐低傾下計,最後我地揀左太和呢間「隱世」西餐去食lunch..點解會揀呢間?因為平時好多cafe,西餐個啲都無酒飲,但呢間吾同,drink menu 勁多選擇呢。入到環境好有情調、好有氣氛,侍應亦安排好好,吾會將客人幾台堆埋一邊一齊坐,會分開,所以私隱度好高。張枱又夠濶落,椅子又係梳發個種,成件事好高級,環境好舒服好chill..我哋叫左2杯cocktails -Mojito酒類黎講呢杯好易入口,好fresh, 對於女士不太好好濃既酒精呢杯岩哂!-New York呢杯cocktails 就比較重酒精啲,但味道好rich同fruity之後點左2款主食-忌廉加拿大海膽意粉海膽新鮮,配以忌廉整體好夾,味精一流-慢煮西班牙黑毛豬鞍,焦糖蘋果豬扒一啲都吾鞋口,好嫩,味道帶有煎香既肉味,再配以甜甜既焦糖蘋果,成件事好match整體食物質素、環境、服務態度都不俗,呢啲高級西餐廳比起出面黎講性價比好高,值得推介。
我哋叫左2杯cocktails -Mojito
Mojito

-New York
New  York

之後點左2款主食-忌廉加拿大海膽意粉
海膽新鮮,配以忌廉整體好夾,味精一流
忌廉加拿大海膽意粉

-慢煮西班牙黑毛豬鞍,焦糖蘋果
慢煮西班牙黑毛豬鞍.  焦糖蘋果

Mojito