2024-09-05
去到大埔藝術中心,本身係食地下個間cafe,去到撞岩包場活動,誤打誤撞反而食到呢間西餐,竟然係件美好既事!餐廳開12點,接近開門時間已經有兩三組客人係門口等,入到去發現空間好大,枱同枱之間都有d 距離,有d 工業風既裝修,所有顏色都令人好舒服。星期六日都有set brunch,係大埔黎講的確唔平,但同樣menu 放係尖沙咀的話,有前菜有飲品百零蚊,你又覺得都幾抵。沙律就冇咩特別,煙三文魚偏咸,個yogurt 似乎係greek yogurt,夾住青瓜都清新,同行朋友幾鐘意。跟餐香草包微溫少少脆意想不到呢個素burger 竟然幾好食,所有野夾埋一齊個味唔會邊隻味好突出,應該沾左麵包槺炸脆左既素料好香口,每食一啖個脆脆口感中和左本身應該都偏濕既醬同餡料。risotto 係正宗既外軟內硬,份量唔算多,所以食落都唔會覺得太漏。雞扒係少見既連骨切開原塊,有d 心思,食落亦嫩滑多汁,帶少少辣味,幾惹味。鐘意食松露薯條既話,都唔可以錯過。拉花雖然一般,但抺茶粉都好重手足料👍🏻想假日食好d,同朋友舒服傾下計,打下卡,又唔使同遊客爭位,大埔呢間餐廳都係唔錯選擇。12點零都開始坐滿,走個陣都見有人等位,同場
跟餐香草包微溫少少脆
鐘意食松露薯條既話,都唔可以錯過。
拉花雖然一般,但抺茶粉都好重手足料👍🏻
想假日食好d,同朋友舒服傾下計,打下卡,又唔使同遊客爭位,大埔呢間餐廳都係唔錯選擇。12點零都開始坐滿,走個陣都見有人等位,同場都見有唔小帶住小朋友黎用餐。
有機會都想試下menu 上其他野食!