2018-01-12
今日同男朋友嚟到大埔行山 行完山就經過呢間a8 cafe 係食大大份嘅美國餐 心唸行完山食得呢啲都唔怕 呢間cafe啲氣氛都幾好 叫咗個巴馬臣火腿pizza 分量唔大 但係上面嘅芝士都幾多 而且味濃 再加上淡淡嘅醬汁 唔會搶咗返馬臣火腿嘅鮮甜肉味 恰到好處 香草燒春雞 燒春雞份量唔大 但勝在香草味同雞肉味互相配合 而且整得好嫩滑 入味 跟住仲有個大嘅小食拼盤 有炸蝦炸雞翼薯角同埋炸魷魚圈 非常熱氣 全部嘢都炸得夠乾身脆卜卜 當中值得一讚嘅係炸雞翼 雖然外皮係深啡色 但完全唔係過火 係醃料嘅顏色 食落非常入味 連入面嘅肉都充滿醃料嘅味道好惹味 招牌蜜糖芥末焗德國咸豬手 咸豬手望落個樣似炸咗 外皮好脆 而且充滿骨膠原入面嘅肉好鬆化 有淡淡嘅鹹味 加埋啲皮一齊食超正 一啖一啖脂肪食落口 真係有啲內疚 同埋鹹豬手係原隻上 非常之大份 夠三個人食 不過我哋呢啲餓鬼緊係食得曬啦