2020-10-27
呢日行完山落返黎元朗同朋友搵左間漢堡店做晚餐「Masam」小店就喺輕鐵站豐年路附近,小店座位有限主要做外賣生意,不過當日我哋早食飯,大約六點咁啱有位我哋就坐低食啦😎漢堡都有好多款選擇,仲有啲小食我哋一人叫一個套餐,一個漢堡加$20轉做套餐,有埋飲品同小食👍🏻👍🏻✔️軟殼蟹炒蛋漢堡$68一上菜勁吸引,擺盤好靚好啱打卡📷🤣漢堡包超級大個!好欣賞店員好細心咁俾咗手套我哋,等我哋可以豪放啲咁食🤣一大個漢堡包大大啖咁咬!軟殼蟹都幾大隻,食落好香脆!個炒蛋有驚喜,好香,同埋一路食啲蛋汁都流出嚟,好Juicy🤤沙律醬都好夠多,唔怕食到乾爭爭😂一大塊生菜,仲有好多生洋蔥🧅,增添清新嘅感覺😀麵包都似係手工制麵包,好香芝麻味,十分之鬆軟🍔小食我揀咗紫菜薯條🍟,我鍾意粗薯條👍🏻外面脆,裏面鬆軟,唔會太油,唔錯唔錯👍🏻朋友要咗一個黑松露啡菇漢堡$65朋友話好香黑松露味,黑松露fans一定要試吓!最正係個啡菇加咗芝士,勁香!同埋有一塊厚厚既漢堡👍🏻小食方面我哋仲加咗兩樣,兩樣都好好食😋😋💯魷魚蝦枝,好似春卷咁,一條好長嘅春卷,入面有爽口彈牙嘅蝦同魷魚,落咗胡椒,惹味!唔使點任何醬汁都好好食!💯水牛芝士條 — 推薦
漢堡都有好多款選擇,仲有啲小食
✔️軟殼蟹炒蛋漢堡$68
一上菜勁吸引,擺盤好靚好啱打卡📷🤣
軟殼蟹炒蛋漢堡
麵包都似係手工制麵包,好香芝麻味,十分之鬆軟🍔
軟殼蟹炒蛋漢堡
紫菜薯條
朋友要咗一個黑松露啡菇漢堡$65
朋友話好香黑松露味,黑松露fans一定要試吓!
最正係個啡菇加咗芝士,勁香!同埋有一塊厚厚既漢堡👍🏻
黑松露啡菇漢堡
小食方面我哋仲加咗兩樣,兩樣都好好食😋😋
魷魚蝦枝
💯水牛芝士條 — 推薦!!
呢個好好食😍😍鍾意食芝士朋友千祈唔好錯過!
可以拉芝架😆😆
水牛芝士條
飲品我要左白桃冷泡茶,清清地,如果可以加番啲甜味就更加好啦!
白桃冷泡茶
漢堡包真係好巨型, 10分足料,真係好抵食👍🏻