2020-05-29 641 views
平時食車仔麵,黎黎去去都係丸、牛腩、餃子,無乜新意,但今次特登去深水埗呢間車仔麵,全因佢個炆花膠!! 車仔麵配花膠,真係第一次見,而且價錢唔貴,再加上本人中意餐廳既顏色,一定要去支持下!!炆花膠、鮮蝦卷、牛腩蕃薯粉 $44花膠真係好大塊,成隻手賞咁大塊!! 不過口感較硬身,個人覺得炆得未夠淋同入味,叫做過下口癮。牛腩相比之下炆得入味同淋,肥膏位入口即溶感,而且份量都幾多。鮮蝦卷新鮮炸出黎,蝦肉彈牙又有蝦味一直都中意食蕃薯粉,中意佢Q彈口感,但估唔到呢度既蕃薯粉咁粗,掛汁能力較差,建議轉撈粉比配湯好。鮮蝦卷、咖哩魷魚、蘿蔔韓國粉絲 $38韓國粉絲比蕃薯粉好味,幼身好多,配湯或撈都OK。手打墨魚餅 $32我見好多人都推薦呢個墨魚餅,話必點之選,當然唔執輸點番個啦。熱辣辣新鮮炸出黎,SIZE算大粒,夠厚肉,墨魚滑彈牙,而且仲有墨魚粒添加口感添!

炆花膠、鮮蝦卷、牛腩蕃薯粉 $44

鮮蝦卷新鮮炸出黎,蝦肉彈牙又有蝦味

鮮蝦卷、咖哩魷魚、蘿蔔韓國粉絲 $38

韓國粉絲比蕃薯粉好味,幼身好多,配湯或撈都OK。

手打墨魚餅 $32
手打墨魚餅