2023-04-01 155 views
難得一日來到長洲工作,望左好幾間餐廳,唔係好想食茶記,但又覺得Cafe太貴,想食少少唔係港式既野,望望下望到呢間幾光猛,企企理理咁,又有唔少人食緊,就揀左呢間。坐低望左陣餐牌,都幾多野食,好多都好似唔錯。終於叫個人黎落單,先知原來係有張紙仔自己寫,不過佢都好好人幫我地寫。店員都好友善,不過上餐速度就有待改善,唔知係咪長洲比較度假feel,野食野飲都黎得好慢。野飲過左好一陣先黎,上完野飲一陣都未有野食,店員居然走過黎問落左咩野食!?好似漏左單,結果都等左幾耐下先有野食。。。感覺店員都有少少生手,唔知係咪新開呢。Anyway,可能只係我城市人既節奏太趕姐。講返野食,係唔錯既香茅燒牛撈檬 $52香茅燒牛燒得好正,個檬粉超大碗,好多配料,真心正桂圓茶 跟餐+$8感覺唔係好多餐廳有龍眼茶飲,居然見到有所以即叫!好足料,都未飲過一杯係有半杯都係龍眼,好滿足

香茅燒牛撈檬 $52
香茅燒牛撈檬

香茅燒牛燒得好正,個檬粉超大碗,好多配料,真心正

桂圓茶 跟餐+$8
桂圓茶