2015-11-05 513 views
同朋友出黎食飯,打算黎呢區食甜品,但之前食左晚飯先,揀左喺附近嘅日本野。小店望落光猛濶落,環境衛生,一於食佢啦。芒果蟹籽沙律 $58先黎個沙律,芒果幾甜,青瓜絲清爽,一堆蟹籽喔喔脆,沒過多醬料,唔錯。胡麻醬冷豆腐 $42豆腐加少許沙律菜再淋上胡麻汁,簡單又好味,好鍾意胡麻醬。三文魚腩刺身 $88超肥美,入口溶化,件件厚切有口感,正。唐揚墨魚咀粒 $45炸粉太多了,有啲淨係得粉無墨魚咀嘅,而且太油,不喜。千島醬炸雞球 $42相反呢個炸得唔油喎,雞肉嫩滑,配千島醬酸酸地又幾好味。西京銀雪魚 $98友人至愛銀雪魚,一見到雙眼發光,哈哈哈。煎得皮香肉嫩,少少嘅醬油調味甜甜地,好正。滑蛋鰻魚飯 $78鰻魚肥厚,蛋也嫩滑,唯飯太軟太多水,有點糊了。牛肉芝士烏冬鍋 $68勁多芝士!!每一口烏冬都有芝士包裹著,烏冬彈牙唔錯。落單時店員有題醒話呢個芝士係帶少少酸味嘅,食落又真係喎,但我覺得個酸味唔影響芝味嘅。鐵板海鮮燒餅 $48我真係好鍾意食日式燒餅,友人對這款麻麻,我一個人ko了四分三呢~個燒汁加美奶滋再加木魚乾真係好夾,又香又甜又少少酸,個餅亦煎得香口唔油,咬落啖啖都有魷魚椰菜等,I like it
芒果蟹籽沙律 $58
胡麻醬冷豆腐 $42
豆腐加少許沙律菜再淋上胡麻汁,簡單又好味,好鍾意胡麻醬。
三文魚腩刺身 $88
超肥美,入口溶化,件件厚切有口感,正。
唐揚墨魚咀粒 $45
炸粉太多了,有啲淨係得粉無墨魚咀嘅,而且太油,不喜。
千島醬炸雞球 $42
相反呢個炸得唔油喎,雞肉嫩滑,配千島醬酸酸地又幾好味。
西京銀雪魚 $98
滑蛋鰻魚飯 $78
鰻魚肥厚,蛋也嫩滑,唯飯太軟太多水,有點糊了。
牛肉芝士烏冬鍋 $68
鐵板海鮮燒餅 $48
燒新鮮菠蘿 $14
最後食返串燒菠蘿作結,好酸好酸,食得出係新鮮菠蘿,哈哈。
2015-10-13
$320 (Dinner)