今日介紹既呢間甜記餃子一直都係餃子界既人氣名店,之前社交平台既餃子關注組票選都人氣高企,旺角/太子/長沙灣都有分店,lunch hour有時都係排隊先食到!湯餃 單/雙拼 $48/10隻椰菜冬菇雲耳豬肉餃:Classic之選,次次黎都嗌佢!餃子皮薄餡多,包到漲卜卜,呢款餡肉比菜多,食落啖啖肉,口感豐富,Juicy,飽滿!蕃茄湯入面有少少薯仔,比較清淡襯托翻主角餃子;鐘意濃厚湯底既可能就覺得爭少少啦。👍👍👍👍👍🏿西洋菜豬肉餃:比起椰肉豬肉餃既啖啖肉 ,呢一款就係滿滿既西洋菜餡,西洋菜鮮甜,食落比較清爽,可以中和一下肉餃既膩,推薦。👍👍👍👍🏿👍🏿煎餃 單/雙拼 $52/10隻粟米芝士雞肉餃:呢款都係每次黎甜記既必嗌之選😂個人推介做煎餃,煎到卜卜脆,好香口,同芝士餡好夾!餃子餡芝士味為主,都食到粒粒栗米,甜甜地夠cheese但係又唔會好膩,推薦!👍👍👍👍👍🏿南瓜忌廉雞肉餃:呢款都係creamy之選,三種餡料好match好順口,湯/煎都好食!👍👍👍👍🏿👍🏿性價比:因為呢間既餃子比較大粒飽滿,所以一般女仔食8粒都夠飽,以佢湯餃$44/8隻 $48/10隻 煎餃 $48/8隻 $52/10隻既價錢

湯餃 單/雙拼 $48/10隻

👍👍👍👍🏿👍🏿

煎餃 單/雙拼 $52/10隻

性價比:因為呢間既餃子比較大粒飽滿,所以一般女仔食8粒都夠飽,以佢湯餃$44/8隻 $48/10隻 煎餃 $48/8隻 $52/10隻既價錢黎講,加上佢既質素,個人認為性價比幾高!我地仲嗌左一碟蠔油菜心同一枝豆漿,人均$100內。👍👍👍👍👍🏿

另外佢仲有免費既菜圃,加埋餃子一齊食增加一啲口感同味道既變化,辣辣脆脆,好過癮。之前去都有試過香葉豆角豬肉餃,覺得就唔夠上面介紹嗰幾款經典/招牌口味出色。如果第一次去推薦可以試左經典口味先!
  • 湯餃
  • 椰菜冬菇雲耳豬肉餃