依間餃子店夠曬gimmick, d湯會用一個金壺奉上, 可以自行控制份量🤗湯口味主要有豚骨湯同是日濃湯💁🏻‍♀️餃子口味分3大個categories比大家選擇, 一份會有8隻, 可選雙拼口味各4隻, 價錢為$68/$78/$88, 另外可加烏冬或者其他小食同飲品😛①經典口味 配是日南瓜湯 $68/8隻 🥟ᴍᴀɪɴ· 臭臭香荽豚肉餃🥟ᴍᴀɪɴ· 有營養纖維素菜餃﹟粒粒都好足料, 芫荽咪都夠突出👍都無見到太多肥豬肉既出現🤣而南瓜湯倒出黎既質感幾濃稠, 味道帶微甜既南瓜味, 唔會太強烈, 相對易接受🤔如果你期望品嚐較濃郁既味, 就未必滿足到啦🙈•••﹟至於個素餃, 食落味道會較清, 材料方面有節瓜、木耳、紅蘿蔔、沙葛, 五顏顏色, 口感都豐富☺️但唔知係咪因為係菜餃易出水🤔我食既幾隻都有d水入左餃到, 變相啲皮就淋左啲😅②奢華口味 配豚骨湯 $88/8隻🥟ᴍᴀɪɴ· 黑松露芝士豚肉餃🥟ᴍᴀɪɴ· 大大隻鳳城蝦蝦餃﹟黑松露嘅味道係有, 但係唔係話好突出🤔同埋唔係好食到有芝士味🙈 •••﹟鳳城餃每粒入邊都有蝦粒, 再加埋木耳同紅蘿蔔等製作成餡料, 同飲茶食到既鳳城水餃係十分相似😆不過果日朋友食到最後

①經典口味 配是日南瓜湯 $68/8隻
🥟ᴍᴀɪɴ· 臭臭香荽豚肉餃
🥟ᴍᴀɪɴ· 有營養纖維素菜餃
•••

②奢華口味 配豚骨湯 $88/8隻
🥟ᴍᴀɪɴ· 黑松露芝士豚肉餃
🥟ᴍᴀɪɴ· 大大隻鳳城蝦蝦餃
•••
﹟鳳城餃每粒入邊都有蝦粒, 再加埋木耳同紅蘿蔔等製作成餡料, 同飲茶食到既鳳城水餃係十分相似😆不過果日朋友食到最後一粒果陣, 入邊既蝦餡料好似有啲煮得唔夠熟透😅

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 白桃烏龍冷泡茶 $14
﹟個人認為個茶就一般般...茶味清清地, 但感覺白桃味有啲唔係咁天然, 有啲突兀😂