2019-01-23
相信大家經過旺角都有聽過,有個貌似印度人會喺街度突然向途人大叫”正宗印度咖哩”嚇親人呢個故事。當然,依家就無再咁做啦,其實都只係餐廳既其中一種宣傳手法。今晚放工經過,本來想去食茶餐廳,最後見到呢間咖哩,我同老公又好耐無食印度咖哩,所以就決定入去試下。餐廳環境就唔算好好,但都叫望落乾乾淨淨,時間大概夜晚7晚左右,都有好多位,有唔少係遊客。由於老公唔食牛,所以我地好快就揀左二人餐,咖哩就要雞同羊,飯方面我就加左$27轉印度米。等左一陣就有第一碟印度烤雞到啦!相信食過印度菜既你都唔會陌生唔知係因為我地都有少少餓定點,我地都覺得好好味,雞肉唔會好乾好柴,仲幾香tim!係有少少驚喜第二碟就係咖哩雞啦,呢樣就普普通通啦,無咩特別,但係雞同薯仔都煮得好入味,分量都唔算好多,兩個人share會啱啱好。第三碟就係咖哩羊啦呢樣好好味,都係驚喜之選,好明顯係同咖哩雞用兩種唔同既咖哩,呢碟更加有咖哩香味同埋無咁港式羊肉都唔會好羶,好淋,又易入口,唔錯順帶一提,我地兩碟咖哩都叫中辣,但就唔算好辣,下次可以挑戰大辣!跟餐既仲有薄餅同飯,飯我地轉左印度米。薄餅唔算特別,少少熱,唔係好脆身。但係印度米就唔錯,可能因為
跟餐既仲有薄餅同飯,飯我地轉左印度米。薄餅唔算特別,少少熱,唔係好脆身。但係印度米就唔錯,可能因為我本身好鍾意食細粒既米,所以覺得好好食,配咖哩一流應該都有下次既😂