2024-12-01
煎餃雙拼叫咗白菜肉餃同雲耳椰菜肉餃,比起湯餃佢望落去比較扁身,但係份量都唔少,而且上菜嘅時候佢好夠熱,感覺應該係啱啱煎好就上菜。雲耳椰菜肉餃食落有啲雲耳幾爽口,加埋椰菜同肉餡個層次都幾豐富。至於白菜肉餃就比較清淡少少,味道適中,唔會太濃~湯餃雙拼韭菜肉餃同粟米肉餃啲餡都好足,成粒餃子都脹卜卜咁,咬落去見到佢啲料真係唔少。韭菜餃有好香嘅韭菜味,粟米餃有唔少粟米粒,食落好鮮甜。佢啲餃子啲皮唔會好厚,配埋自家製嘅野葛菜魚湯真係好好味,個湯好清甜,完全無味精🤤咧個老火湯絕對係吸引我去嘅其中一個原因飲品叫咗羅漢果甘草茶同豆漿,兩杯都暖笠笠好啱冬天飲。羅漢果茶完全唔額外加糖都好甘甜,而豆漿就都幾重豆香味,甜度就啱啱好~ 推薦!!
湯餃雙拼