2018-01-08
個日朋友約食飯,話搵間fine diner 有view 咁,就訂左呢間,原因係之前都成日係轉角食burger ,對佢既質素有一定信心,自己本身又好中意食靚扒,所以黎試下。好好彩訂左位,因為都幾多人下,between OpenRice system 話滿左但係打去都有位,所以有時打去訂下問清楚先。坐底左就叫野食,三個人叫左兩個前菜加個扒:一點完菜就上左個面包,佢個面包真心推介, 大大個咁好食過我之前飛佛outback 黑糖包。1 popover 佢呢個包係無限添食,外脆內軟,本身已有味,根本唔需要加牛油,我一個人食左兩大個,食完已半飽,咁就開始左我對佢既高期望2 crab legs普通凍食既蟹腳,味道一般,好在幫你起晒殻,好易食,完全淨係用刀叉都食到。3 octopus 我對佢期待都幾大,因為平時食西餐,一定會好爽口同埋個汁會好正,但係好可惜事與願違,唔入味都算,仲勁un 好難咬,份量又唔多,完全唔好食4 American filet steak即係咁,叫得steak house 咁對個扒有一定期望係理所當然,呀dee都間唔中係香港食扒房,高級用塊板既食過,幾個人share斧頭扒又有⋯但
2 crab legs
4 American filet steak
即係咁,叫得steak house 咁對個扒有一定期望係理所當然,呀dee都間唔中係香港食扒房,高級用塊板既食過,幾個人share斧頭扒又有⋯但係今次對佢好失望,首先點餐叫medium,發現比較生,其實都係小問題,因為扒生d都好正! 但係問題係佢塊面好un,好似趙緊香口膠咁,係咬唔爛個隻, d筋又偏多,所以有d失望😞
位位最後3百幾 (冇叫drink)所以都偏貴,份量就夠質量就唔夠,應該唔會再食,呢個價錢有更多選擇