2021-08-13
今次想介紹下嘅係位於觀塘嘅慢煮屋,有日我無聊碌social media,見有人Po左佢地嘅慢煮牛腹扒丼飯,就深深吸引左我,所以就同Y小姐去試一試🥰👉🏻慢煮牛腹扒丼飯加鵝肝 ($88 加配鵝肝+$20)首先講下個牛先,有牛香,Juicy嘅,但略嫌有啲筋,比較難咬,同埋佢有個汁,入面有炸蒜,食食下會咬到較硬嘅炸蒜,會影響到口感。鵝肝好creamy,好香,少少已經送到飯,正!加埋隻溫泉蛋,令成碗飯豐富哂,每啖都好滿足,如果再多啲飯就好👉🏻👈🏻👉🏻慢煮三文魚丼飯($82)首先講下三文魚先,非常滑,鮮甜,加埋牛油果同蕃茄,感覺好清新,亦都有隻溫泉蛋,唔會令個飯好dry,本身打算試個牛丼,點知呢個三文魚丼更令我驚喜,誠意推介👍🏻不過都係果句,多啲飯會好啲。另外嗌午市套餐,會有杯果日飲品送嘅,當日係薏米水,加片青檸,幾清新,味道都唔錯👍🏻好食度:😋😋😋/5抵食度:💰💰💰/5環境:👀👀👀/5服務:⭐️⭐️⭐️/5📍慢煮屋 觀塘成業街15-17號成運工業大廈1樓3號舖
👉🏻慢煮牛腹扒丼飯加鵝肝 ($88 加配鵝肝+$20)
👉🏻慢煮三文魚丼飯($82)
好食度:😋😋😋/5
抵食度:💰💰💰/5