2023-12-24
想搵個環境舒適嘅地方同朋友暢談一番,可以試吓嚟位於尖沙咀嘅FLOW | Cafe & Lounge,店內裝飾得好有格調,尤其係好搶眼嘅燈飾,點點燈光下可以舒服咁嘆住酒chill住傾偈,係一個坐得好舒服嘅地方~餐廳提供各款食物➕咖啡➕Cocktail🍸諗唔到飲咩嘅,都可以問下調酒師意見,同時提供絕佳嘅食物搭配建議👨🏼🍳透過不同小食與酒類配搭,結合出別有風味嘅味道~店內仲提供board game,大家飲下酒食下野玩吓遊戲,開開心心又一Day😆cheers!梅子酒Signature Cocktail唔用飲管飲同用飲管飲會有兩個唔同嘅experience,果然味蕾感受到唔同journey!梅子味道酸甜,但唔會破壞本身酒體嘅清雅氣息,係一杯非常好飲又別具特色嘅cocktail~梅酒愛好者可以探索一番!Passion Fruit Cocktail感覺會比較甜少少,相對易入口啲,適合啲唔太鍾意重酒味嘅朋友~cocktail味道濃厚香甜,飲落好開胃,而且果味重,亦都好啱女仔飲!抹茶窩夫大大件窩夫伴有抹茶堅果忌廉,明治72%朱古力碎,糖份及抹茶粉,金箔紅豆蓉,整體本身已經係不敗配搭,仲要整得好靚,感覺
大大件窩夫伴有抹茶堅果忌廉,明治72%朱古力碎,糖份及抹茶粉,金箔紅豆蓉,整體本身已經係不敗配搭,仲要整得好靚,感覺擺盤花咗唔少心機!窩夫用咗木薯粉,口感結實較chewy~
粒粒都有肉又有軟骨,脆軟口感集於一身,粒粒都滋味無窮😋如此酥脆美食,再配埋一杯入口清新嘅cocktail,好難唔令人回味再回味!一啖炸雞軟骨一啖酒,會唔會太爽?
炸粗薯條一樣唔輸蝕,金黃香脆,加上味粉同茄汁係最好嘅配搭🙆🏻♀️外皮炸得香脆,內層嘅薯蓉軟腍,好加分🍟