2023-01-30
年初七人日同朋友想試新嘢慶祝,就搵咗呢間喺太子地鐵站附近嘅餐廳Owens!因為打去訂枱嘅時候話只有九點後嘅枱可以訂,所以我哋就試吓Walk in去碰碰運氣,點知咁Lucky去到有張二人就直接叫我哋入座,餐廳環境簡單亮麗只係枱與枱之間距離比較近有點壓迫感。呢度有好多套餐選擇,我哋就揀咗黑松露比目魚意大利飯及白酒蜆肉意大利粉,套餐可選擇餐湯+麵包/沙律+飲品,食物上菜嘅時間正常, 沙律係用芝麻醬汁正正常常,但係比目魚飯攞上枱嘅時候仲熱辣辣香噴噴賣相亦都好吸引,比木魚柳好滑外脆內軟,意大利飯軟硬適中味道好好(不過如果你喜歡啲飯重cheese咁就可能爭啲);蜆肉意粉亦都係熱辣辣,不油不膩清爽好味,意粉嘅煙韌度剛好合我口味飲品我哋叫咗柚子蜜+香茅薑蜜,柚子蜜正常味道,淡淡香茅同薑的蜜茶恰到好處。跟餐我哋另加$38/$48點咗Tiramisu同伯爵茶卷蛋, tiramisu咖啡味濃香滑可口,伯爵茶茶味濃郁香軟好味,賣相相當吸引😋😋值得一讚嘅係職員雖然好忙,但係好禮貌同好細心留意客人的需要,我哋嘅水差不多飲完佢地已經補上一杯新嘅,見客人想影相亦主動問有冇需要幫手,亦記得邊個客人點咗邊杯飲品,上甜品之
值得一讚嘅係職員雖然好忙,但係好禮貌同好細心留意客人的需要,我哋嘅水差不多飲完佢地已經補上一杯新嘅,見客人想影相亦主動問有冇需要幫手,亦記得邊個客人點咗邊杯飲品,上甜品之前已經俾埋share食嘅餐具,真係要俾個
下次一定要帶埋阿媽去試吓!最好湊夠6個可以試多啲嘢,同埋要求坐喺其中一邊6位區。