2022-04-29
呢一間壽司舖,促使了我既衝動寫食評。我哋二人訂咗7:00。樓面得兩位小妹妹,其中一個好似有認知障礙。另外一個醒目嘅,但係可能壓力太大得佢一個,用埋一啲非常低級理由去耍開啲客嘅合理要求。餐廳得三個set 選擇,我哋揀咗個398 壽司加串燒set. 當我同佢講要398之後小妹妹急急腳很快就走咗,我連問呢一set有啲咩食都冇得問. 之後有機會捉住有認知障礙嗰位: 請問呢個set有啲乜嘢壽司架,因為我哋對有啲食物敏感。 侍應: 哦好啊 (沒有聽晒或處理問題就行走咗)前菜到了2分鐘,連食都未開始食,壽司已經到,擺到枱滿晒。 當食完前菜後,開始食壽司,餘下嘅壽司就到了。 我問佢可唔可以慢少少啊未食完。 侍應二: 唔得個喎,你哋嗌嗰個係set係咁嘅速度㗎喎。 我話:唔緊要咁之後啲串燒可唔可以慢啲等我哋食完先侍應二: 唔得呀,廚師一燒就會少好多。或者你介唔介意佢凍啊?埋單1100。一句講晒,呢個價錢好多選擇,唔需要試🙄😆
呢一間壽司舖,促使了我既衝動寫食評。
侍應二: 唔得個喎,你哋嗌嗰個係set係咁嘅速度㗎喎。
我話:唔緊要咁之後啲串燒可唔可以慢啲等我哋食完先
埋單1100。一句講晒,呢個價錢好多選擇,唔需要試🙄😆