突然好懷念細個食大排檔"蓬蓬聲"💨💨💨嘅感覺,聽親戚講元朗有間好有鑊氣💨💨💨嘅小炒餐廳,廚師即叫即炒,甘一於去懷緬一番。餐廳有室內同室外嘅位置,一入到餐廳不斷傳來"蓬蓬聲"💨💨💨,估唔到連晏晝都會聽到,所以一於就叫個炒河同炒麵泥試一試下先。📌羅漢齋麵對於羅漢齋炒麵係有一個情意結,一見到menu有就一定叫。一上枱已經好香,份量亦都好大份,炒麵脆卜卜連埋黑木耳、炸枝竹、菇等餸菜,炒得好有鑊氣,每一條炒麵都掛上醬汁,不吃不可😍😍😍📌菜遠班腩炒河炒河係最後一碟,手快有手慢冇,上到枱都香噴噴,每一條炒河都炒得好香,條條分明,煙煙靭靭,仲有好多舊嘅班腩,每一嚿魚嘅魚質都好實淨,唔似平時溝粉嗰啲甘,真材實料,炒野果然名不虛傳,好好食,有傳統大排檔風味♥️♥️♥️📌生炸雞髀配薯條超大量嘅薯條,仲要係粗嘅,點上茄汁都仲好有薯仔味。生炸雞髀炸得皮脆肉嫩,每一間都好juicy。用上呢個木托盤即刻high class曬,啱曬打卡🤳🏻📌經典西多士金黃嘅西多士炸到四邊脆卜卜,一切開,就見到鋪滿厚厚嘅花生醬,果然係細個食開嘅味道,係香港童年必有嘅回憶🤖📌凍有檸🍋檸茶 & 熱有檸🍋檸茶茶味濃嘅紅茶配上而家好少見嘅新鮮檸檬,

📌羅漢齋麵

📌菜遠班腩炒河

📌生炸雞髀配薯條

📌經典西多士

📌凍有檸🍋檸茶 & 熱有檸🍋檸茶
茶味濃嘅紅茶配上而家好少見嘅新鮮檸檬,真係寧舍唔同,新鮮檸檬絕對係檸檬茶嘅靈魂,好飲👍🏻

📌熱檸水🍋
新鮮檸檬沖熱水唔使落糖亦都唔會有苦澀味🧃

📌熱朱古力🍫
最後以一杯能夠促進身體釋放多巴胺及血清素嘅朱古力作完美嘅句號,眾所皆知血清素係一樣負責腦內神經傳遞物,有助調節心情,令人感到開心快樂,成個人即刻開心曬😁P.S. 仲撞到教主tim😜

📍享樂餐室
元朗金輝徑2號金安閣地下A-B號舖