2019-12-23
今晚同朋友黎到位於尖沙嘴海防道中信大廈試食新餐廳平時我地兩個都比較少去日式居酒屋既,但因為撞正朋友生日佢又想試下,咁就揀左黎呢間試下啦餐廳裝潢行日本風,擺滿日式裝飾,影相幾有feel呢間店主打吉列牛,佢又幾個唔同價位既吉列牛套餐,我地就揀左最平個個安格斯牛吉列牛 ($368)套餐試下等左一陣就好快上菜啦,見到油脂均衡既牛肉黎到口水已經開始流出黎套餐內含一份沙律 (蟹籽沙律)成日都覺得成功既蟹籽沙律 除左要夠新鮮之外 蟹籽同埋蟹柳既份量一定要比得足蟹柳份量驚人 唔洗驚食下食下得番菜食!開始燒牛啦!侍應哥哥話燒大約每面燒30秒度就食得架啦個人認為佢既吉列外層做得幾出色薄薄地一層,唔會搶左牛肉既風頭之餘食落口脆脆地,口感絕佳!另外一個大推既係個火龍卷($98)黎到呢度食飯一定唔可以miss左呢個卷物!!!一條卷物切成八大塊面層舖左塊厚切三文魚,卷物餡有青瓜,芝士同埋吉列蝦,再淋上少許沙律醬和豉油最欣賞佢d吉列蝦,真心做得好脆就算有大大舊芝士係度都會因為有青瓜而中和番一大舊咁擺落口超級幸福啦,佢個口感好rich最後餐廳送上每人一舊柚子味既吉士棒作結呢個都超推!清甜既柚子香令到成件事冇咁邪惡~
套餐內含一份沙律 (蟹籽沙律)
蟹柳份量驚人 唔洗驚食下食下得番菜食
!開始燒牛啦!
侍應哥哥話燒大約每面燒30秒度就食得架啦
薄薄地一層,唔會搶左牛肉既風頭之餘食落口脆脆地,口感絕佳!
另外一個大推既係個火龍卷($98)
黎到呢度食飯一定唔可以miss左呢個卷物!!!
最欣賞佢d吉列蝦,真心做得好脆
就算有大大舊芝士係度都會因為有青瓜而中和番
一大舊咁擺落口超級幸福啦,佢個口感好rich
最後餐廳送上每人一舊柚子味既吉士棒作結
呢個都超推!清甜既柚子香令到成件事冇咁邪惡~