2019-04-15
係深水埗上完陶藝堂後差不多已經9:30pm,老師就介紹左呢間俾我地,我同朋友就叫左幾道台式小菜手工滷肉飯滷肉飯無想像中咁好食,落左太多胡椒粉蓋過原本既味道,似食胡椒粉飯多過滷肉飯🤣不過醃青瓜酸酸的味道同肉ok balance👍🏼Rating: 蔥油拌麵一開始俾個份量嚇親,好大碗,但個麵既口感同味道更驚嚇🤦🏻♀️麵既口感太淋又無蔥油既香味,個蛋最正常🥚🥚🥚Rating:雙拼蛋餅雙拼係芝士加肉鬆,蛋餅鬆脆又香,有濃濃的芝士味,不過就唔係好食到肉鬆Rating:綜合芋圓挫冰芋圓應該係招牌中既招牌,基本上每張枱都叫,份量十足而且有好多種類既配料,其中芋頭同芋圓最好食🥰🥰🥰好難得芋圓係真係有芋頭味既,口感亦唔錯Ratingfor 芋頭同芋圓)Overall,雖然我唔鐘意個飯同麵,但係會為小食同甜品返嚟~~~另外,食物性價比亦不錯
手工滷肉飯
蔥油拌麵
雙拼蛋餅
綜合芋圓挫冰
Rating:(for 芋頭同芋圓)