2024-08-07
呢間ROSIE,睇個門面應該有啲印象,因為好多社交平台Shop都有嚟取景📸。門口嗰圓拱門勁靚,好似去咗韓國啲打卡Cafe咁 。地鐵站出嚟行2分鐘就搵到🚇,同埋都開到幾晏,夜晚收工嚟幫襯都冇問題,不過當然入夜前過嚟影相就靚啲啦☀️!🩷 龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 $198呢款Pasta 平時應該要喺連鎖餐廳或者高級西餐先見到,估唔到葵芳呢間小店都食到啵😳。價錢幾親民,份量亦唔少。味道都真係好唔錯,龍蝦汁好掛麵又唔太鹹,仲有超多一梳梳嘅蟹肉,好鮮甜😋。鍾意食特色Pasta嘅朋友可以嚟試吓,好推介呀✨!🩷 蝦多士(2件) +$20揀完主食,可以+$20 追加小食。除咗蝦多士,蒜香雞翼、薯條都一樣係$20💁🏻♀️,仲可以一次過追加晒幾樣嘢,可以食得豪氣啲!要讚吓個蝦多士烘得勁鬆脆🤤,中間有層薄薄哋嘅牛油🧈,食落味道好重牛油香,整體都幾好味!💛 海鹽雪糕蜜糖吐司 $98賣相整得好金黃色幾靚,又係打卡好選擇。味道上,個焦糖味好出亦有脆邊,點埋雪糕食幾好味。Iced Mocha $60青檸薄荷綠茶 $48‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧打卡Cafe 唔係間間都食到嘢又食到景,所以呢度令我有啲出乎意料✨!整體上都幾滿意,
味道都真係好唔錯,龍蝦汁好掛麵又唔太鹹,仲有超多一梳梳嘅蟹肉,好鮮甜😋。鍾意食特色Pasta嘅朋友可以嚟試吓,好推介呀✨! 🩷 蝦多士(2件) +$20
揀完主食,可以+$20 追加小食。
除咗蝦多士,蒜香雞翼、薯條都一樣係$20💁🏻♀️,仲可以一次過追加晒幾樣嘢,可以食得豪氣啲! 要讚吓個蝦多士烘得勁鬆脆🤤,中間有層薄薄哋嘅牛油🧈,食落味道好重牛油香,整體都幾好味!
💛 海鹽雪糕蜜糖吐司 $98
賣相整得好金黃色幾靚,又係打卡好選擇。味道上,個焦糖味好出亦有脆邊,點埋雪糕食幾好味。 Iced Mocha $60
青檸薄荷綠茶 $48 ‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
整體上都幾滿意,嘢食出色,價位OK又影到靚相。門口位真係好唔似喺香港,影出嚟好浪漫🌹,鍾意影相嘅女士們記得要bookmark低呀!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧