2017-11-04
相信響中上環返工嘅朋友仔都知lunchtime 響依度嘅人龍係幾咁長難得今日可以早小小放lunch, 我同同事當然即刻響公司狗衝過黎排隊!我地大約12:25pm到,條龍已經有十幾個人響前面,真係唔敢想像遲多十五分鐘到嘅話要等幾耐我相信條龍咁長都咁多人等嘅食物,應該水準好高掛啲食物果然令我非常有驚喜,尤其係我叫嘅雞白湯拉麵本身以為拉麵店嘅肉多數會係薄身一片,但依度嘅雞居然係又厚身又juicy又嫩,似雞扒多過雞肉!而麵身都非常彈牙,個湯就係清清地嘅雞湯,個溏心蛋煮得恰到好處,真係好正呀同事就叫左signature嘅豚肉拉麵,麵身同樣都係咁正,湯底明顯濃郁好多,啲豚肉半肥瘦,無雞咁厚但係一樣咁正,好滿足我地仲叫左個枝豆,食落好新鮮我個人建議中意食清清地嘅人可以點雞拉麵,中意濃味啲嘅就點豚肉拉麵絕對可以滿足到唔同口味嘅人另外我都好欣賞店員嘅服務態度,雖然好繁忙不過態度禮貌都好好,抵你地咁好生意雖然長龍,不過我諗我好快會再黎食過,高質嘅食物係需要等待嘅