2009-04-07 52 views
雨汾汾的清明前後, 又打亂我的 lunch 計劃. 本來去上環的, 落雨不去; 叫外賣便當, 打唔通, 算數; 攞cupon去快餐店算數, 打蛇餅, 閃; 行去大會堂分店, 排到出門口, 不如入大會堂, 貴D就貴D.基本上, 大會堂, 是美心的天下, 由出面快餐店, 呢間deli, 樓上Cafe 同茶樓. 俾美心獨市玩哂. 今次, 終於有籍口一嚐呢間Deli. 門口沒有午餐牌, 安排入座後, 才有lunch menu 出現. 不介紹有咩餐了, 直接講我們的選擇. 一個大蝦天婦羅鰻魚飯, 另一個是叫英式雜扒配沙律.大蝦天婦羅鰻魚飯, 是今日放在門口的推介. 說明是大蝦, 果然夠大. 不過尚欠香脆. 看落份量都不錯. 而且用上水晶米. 日式得好正常.我叫的雜扒, 只有雞扒, 羊架, 煙肉 同 司華力腸, 沒有牛扒, 豬扒. 其實有點慳皮. 沙律配上千島醬. 份量雖是剛剛好, 但因為用料問題而覺得好似唔係幾抵食咁.好彩是$100樓下, 不然, 我可能會出劣評. 下次再向虎山行時, 會是樓上的美心Cafe.

$80 (Lunch)