2019-04-21 65 views
行經太子 經過「有囍」見餐廳外貼滿明星的合照同各報章雜誌既專訪報道就知來頭不小 「有囍」以skyblue為主題 更主打中式料理 見相當吸引 所以就簡咗呢個餐廳做今日既晚餐 首先就先order咗個啫嗜雞煲 以香蒜爆香雞令到個雞相當入味 醬汁調較到啱啱好 唔會偏鹹偏淡 呢點值得一讚 之後再黎都個炸蠔仔 炸得脆又唔會搶走鮮蠔原有既鮮味 所以對呢個炸蠔 我對佢個評價都相當高架 海鮮全盤 係必嗌嘅招牌菜 材料有蝦、硯、仙貝等海鮮 任君選擇 鐘意食海鮮既朋友千奇唔好走寶吖 最後甜品就嗌咗我至愛既紫薯湯水 甜而不膩 飲得岀用真材實料煲 而唔係一味落糖就草草了事 是相當用心的小店唷