2019-10-22 225 views
今日一條友去沙田做完Facial,近近地去米線陣食吓嘢嚕。3點左右去 有6成坐位,都幾闊落。終於可以食啲唔洗同個女share嘅嘢,就係辣嘢!我就望下餐牌見到有個精選係大汗系列,叫咗大汗霸氣雞扒番茄米線再配海鹽柚子雪碧,另外叫咗花雕醉雞翼。先黎嘅花雕醉雞翼,侍應好細心咁配上放骨碟,1個人食3隻岩岩好,食落暖暖地,比平時嗰啲凍嘅有啲唔同感覺,雞翼入味嘅,尚算合格。另外係大汗霸氣雞扒番茄米線再配海鹽柚子雪碧,建議雪碧黎到自己搞混先好飲,否則同一般雪碧一樣因為海鹽沈哂底啦,原來柚子味加海鹽好夾喎。大汗霸氣雞扒番茄米線湯底係蕃茄,甜玵酸酸都OK,最期待嘅大汗霸氣雞扒我揀嘅係小辣,因為我又唔係好食得辣,但呢個堅係好食配埋炸蒜粒勁香,份量十足,2個人食都得!小辣我接受到,岩岩炸起熱食最好,如果怕辣浸茄湯食一樣得。雞扒唔止份量近,而且厚度都夠嫁喎!下次再黎encore 先得。一個人食好啲 97元埋單!