2024-10-03
今晚同豬無無聊聊去咗新蒲崗行吓,點知比呢個玫瑰logo吸引咗🤩睇到餐牌價錢好親民,又勁多湯底選擇,見到座滿九成食客,就入去食吓😋餐廳沿住鑽石山啟鑽苑出口,沿路行10分鐘左右就到餐廳🍴架啦😝都好方便👏🏻海鮮濃湯黃金甲🦀🍲上枱時見到隻蟹🦀佔據成個煲蓋🤣 仲要煲蓋都蓋唔哂🤣底層原來仲配埋大大個南瓜🎃令湯底更加惹味😍 底內更有大量蜆,粒粒蜆都好鮮甜無沙👍🏻 最貼心係職員見煲內差唔多熟晒時,仲過嚟幫手將個南瓜剪細佢,同埋叫我地飲咗湯及食咗蜆先,免得d蜆冇哂😗 湯底越煲越濃,每啖都飲到海鮮味及南瓜🎃味😍 職員仲好貼心提我地記得要早一日打電話📱訂,如果唔係下次食唔到架啦🥹🥹🥹脆鯇魚腩🐟魚肉爽脆,咬起黎好有口感,新鮮😚 平時真係好少機會食到😌豚肉🥩打邊爐🍲豬肉🥩係必點之選,肥瘦均勻👍🏻好味😋鮮滑牛🐂賣相同樣新鮮吸引,嫩滑新鮮,正😄羊肉🐑印象所知唔係每間餐廳🍴都有羊肉可以點,而呢間就有啦😆 食起黎唔係好so味,絕對可接受的味道😆爽口墨魚卷🍡以長條形呈現,鮮嫩彈牙,內裡軟滑,口感味道👅很好👍🏻三菇拼盤🍄包涵三種菇類,一次過滿足三種口味😚 總有一款岩食🤩淮山🥠非常爽脆,入味,健康之選,一定推介🤗👍🏻潮州手打
海鮮濃湯黃金甲🦀🍲
脆鯇魚腩🐟
魚肉爽脆,咬起黎好有口感,新鮮😚 平時真係好少機會食到😌
豚肉🥩
打邊爐🍲豬肉🥩係必點之選,肥瘦均勻👍🏻好味😋
鮮滑牛🐂
賣相同樣新鮮吸引,嫩滑新鮮,正😄
羊肉🐑
爽口墨魚卷🍡
以長條形呈現,鮮嫩彈牙,內裡軟滑,口感味道👅很好👍🏻
三菇拼盤🍄
包涵三種菇類,一次過滿足三種口味😚 總有一款岩食🤩
淮山🥠
非常爽脆,入味,健康之選,一定推介🤗👍🏻
潮州手打魚麵🍜
唔係好多餐廳🍴有呢款麵食,魚麵以一條條製作而成,每條口感都非常彈牙,且每條麵都食到魚味濃郁😍
油麥菜 🥬
打邊爐🍲當然唔少得食蔬菜🥬啦,每條菜都掛上湯底精華,味道非常鮮味濃郁😙
凍檸茶🍋🥤
哇😧一上枱嚇親…大杯到一個點,兩人份量都好ok,打邊爐點都要飲返杯凍飲🥤爽爽佢😆絶對誠意十足
小妹覺得呢間餐廳🍴真係超正,食物新鮮足料🤗 湯底選擇多,最重要係不用加一、不用茶芥、不用醬油費🥰就咁睇都知性價比極高‼️絕對推出😋