2024-01-17
⭐️前菜菠菜雜菇、水雲菜,酸酸地好開胃⭐️鱈魚白子:有特製酸汁,食落又辣辣哋,一啲都唔腥,一向唔食白子嘅我都接受到⭐️富山市特產寒鰤:黃芥末,七彩芝麻碎撈埋食好特別⭐️池魚碎配野菜:野菜有紅豆、花瓣,食落甜甜地⭐️岩手縣生蠔:吱咗少少用醋做嘅Mousse係上面⭐️北海道bb銀鱈魚:輕輕燒過,上面有truffle,呢隻魚真係好滑😍食完魚仲有粒紅梅清一清個口⭐️鮟鱇魚肝加士多啤梨碎,撒上咗用米同海水做嘅鹽,好creamy ⭐️香箱蟹:係雌性松葉蟹,份量好足,仲有啲醋汁三文魚子⭐️磯煮鮑魚配鮑魚肝汁,甜甜地,好爽口⭐️燒吞拿魚下巴,魚皮炸得好脆,夾埋蘿蔔蓉食又可以解油膩⭐️柚子汁赤貝,好爽⭐️甜蝦,好少見咁大隻嘅甜蝦🤩豉油係用蝦膏蝦殼熬出嚟,好鮮甜⭐️小川海膽,唔腥⭐️鰈魚鯨魚邊,油脂豐富,入口即溶⭐️拖羅手卷,用炸過嘅紫蘇葉包住兩件拖羅,一個輕輕燒過,一個攞豉油醃過,口感非常豐富⭐️魚湯有豆腐菇野菜⭐️甜品:水信玄餅 蝶豆花汁 加檸檬啲汁會變粉紅色🩷師傅烹調認真,又好有耐心介紹每一道菜式,用餐體驗非常好;食材亦新鮮足料,係難得性價比高嘅Omakase👍🏻
⭐️前菜菠菜雜菇、水雲菜,酸酸地好開胃
⭐️富山市特產寒鰤:黃芥末,七彩芝麻碎撈埋食好特別
⭐️池魚碎配野菜:野菜有紅豆、花瓣,食落甜甜地
⭐️岩手縣生蠔:吱咗少少用醋做嘅Mousse係上面
⭐️香箱蟹:係雌性松葉蟹,份量好足,仲有啲醋汁三文魚子
⭐️磯煮鮑魚配鮑魚肝汁,甜甜地,好爽口
⭐️燒吞拿魚下巴,魚皮炸得好脆,夾埋蘿蔔蓉食又可以解油膩
⭐️柚子汁赤貝,好爽
⭐️小川海膽,唔腥
⭐️鰈魚鯨魚邊,油脂豐富,入口即溶
⭐️魚湯有豆腐菇野菜
⭐️甜品:水信玄餅 蝶豆花汁