2022-01-13 566 views
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍴美食資訊🍴炭燒燒鵝(下莊)($168)我地會入呢間食嘅原因,其實就係肉公主見到人地鋪頭門口掛住嘅燒鵝🥴佢覺得啲燒鵝好似好靚咁,話想試下😹事後都證明,又真係正,肉公主食得嘢多,開始識睇邊啲嘢好食邊啲嘢唔好食了🤯😱燒鵝極之惹味!係就係肥左少少,但係我地都覺得入嚟呢間真係必點😛兩個人食嘅話,真係例牌嘅份量就夠,點多啲已經食唔到其他嘢😵西蘭花鮮魷($98)炒得好入味,唔會話某啲西蘭花寧寧射射有啲係生生地咁👍魷魚量多,幾乎同菜嘅比例係55波。配有少量嘅菇同埋韭黃😋唔錯嘅一個小炒。香煎墨魚餅($138)呢個又係嚟到必食🤯一碟8舊墨魚餅!煎得好香,咬落彈牙,而且係真係食到粒粒嘅墨魚肉!成舊餅好足料,又唔算話好油膩,必食👍梭羅魚紫菜鮮茄竹笙豆腐湯($128)好鮮甜嘅魚湯,我地食到後期個湯先嚟。結果肉公主飲左一碗之後話飽,之後基本上都係我食🥲其實當時我都飽到傻,但係又真係好好飲。湯嘅料好多,基本上每啖飲落都係滿滿嘅瓜,竹笙同蕃茄。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👑評分味道:4/5環境:3/5價錢:3/5份量:4/5服務:4/5會否推薦:會呢間餐廳分有兩個地方比人坐,一邊就係
🍴美食資訊🍴

炭燒燒鵝(下莊)($168)

西蘭花鮮魷($98)

香煎墨魚餅($138)

梭羅魚紫菜鮮茄竹笙豆腐湯($128)
👑評分
味道:4/5
環境:3/5
價錢:3/5
份量:4/5
服務:4/5
會否推薦:會

呢間餐廳分有兩個地方比人坐,一邊就係水邊嘅室內冷氣位,另一邊就係一條小街之隔,3層高左右嘅樓層。我地慢左步就冇得坐水邊嘅位,樓層嘅位比較殘舊,講環境一定係差啲。但所幸嘅係嘢食搭救,而且店員好熱情,會主動同客人傾計,亦好樂意幫你換水換碟👍