2023-04-03 262 views
太子呢邊有好多出名嘅餃子店,今次嚟呢間好耐之前已經聽過,但係一直都冇機會試嘅豐信餃子店,到達嘅時候已經有好多人喺門口等緊外賣,而堂食都要等一陣位。餐牌上面有多款嘅餃子,可以加錢轉金沙餃,亦都可以就咁加兩蚊轉煎餃,因為太多款都想試,所以我哋決定雙拼。《椰菜鮮肉餃拼紫甘藍粟米鮮肉餃》$47餃子超大隻!而且未食都睇到皮好薄,見到晒入面嘅餡料,而且每隻餃子都好足料,啖啖肉。紫甘藍餃子口感好好,爽脆甘甜,加埋粟米又更好食。另外豬骨湯都好好飲,清甜無味精成份,飲下飲下,就飲晒成碗。《香菇粟米餃拼芝士粟米鮮肉餃》$71我地轉左做金沙餃,煎餃又係另一種感覺,佢地嘅煎餃煎得特別香脆,雖然個底有少少焦,但唔影響,超脆!咬落去爆晒汁,但係餃子本身並無比咸蛋黃搶左味,芝士融左之後好creamy&juicy,好好味。《梅菜粟米鮮肉餃》$40呢個係新出嘅餃子,梅菜餃第一次食,足料味道好出!好似食緊肉餅咁,平時鍾意食梅菜肉餅嘅朋友就可以試吓。《涼拌海蜇》$22見到好多人都有嗌,好滑好爽脆,開胃小食一流。 呢間餃子店真係可以再encore!

《椰菜鮮肉餃拼紫甘藍粟米鮮肉餃》$47

《香菇粟米餃拼芝士粟米鮮肉餃》$71

《梅菜粟米鮮肉餃》$40

《涼拌海蜇》$22
見到好多人都有嗌,好滑好爽脆,開胃小食一流。

呢間餃子店真係可以再encore!