2021-09-26 65 views
今日又同個同事出咗旺角做嘢,就隨意搵咗一間餐廳食個quick lunch,選址紅橋。睇完餐牌之後就可以利用QR code喺手機自助落單,非常方便。揀咗一個set lunch,餐湯顏色好特別,紫色嘅忌廉湯真係好少有,原來係香芋忌廉湯。香芋忌廉湯入面仲有香芋同粟米,口感豐富。意式茄茸煙鴨胸燴闊條麵有好多煙鴨胸同其他配料,配合闊條麵食出唔同層次。龍蝦汁海鮮意大利飯有好多唔同海鮮,包括有大蝦、珍珠帶子、蟹肉、蜆肉,配合龍蝦汁同洋蔥,好味到唔使10分鐘就食晒。另外仲叫咗一客芝心雞翼,原來呢個係已經去咗骨嘅釀雞翼,啖啖肉啱晒我。最後飲番杯跟餐嘅熱檸茶,茶味夠濃,仲有多片檸檬。
香芋忌廉湯
香芋忌廉湯入面仲有香芋同粟米,口感豐富。
香芋忌廉湯
意式茄茸煙鴨胸燴闊條麵
龍蝦汁海鮮意大利飯

芝心雞翼
最後飲番杯跟餐嘅熱檸茶,茶味夠濃,仲有多片檸檬。
熱檸茶
Type of Meal