2021-05-28
今日喺朋友屋企打完機 夜媽媽就想食啲辣嘢做宵夜 呢個商場都好多餐廳 朋友介紹呢間餐廳話佢啲食物唔會好多辣油又唔太鹹 個人覺得真係幾好食 推介比大家揀左個自選幹鍋 唔知佢個名咩來頭 不過有得揀自己鐘意嘅配料同辣度就夠晒啱心水 要揀3種以上,要左五花肉,蓮藕,薯仔片同菇等候期間諗住要多個小食開下胃 就揀咗手撕雞 估唔到份量咁多 而且啲雞肉都好嫩 調味唔錯唔會太鹹太辣 拌埋花生同芫荽 好香好好食 兩個人食呢個都已經飽左一大半 等到主菜 見到又係諗點解會咁大碟不過佢個賣相好惹味 見到啲乾辣椒就已經口水流 呢個餸真係各種口感都有薯仔夠爽身,五花肉食落就當然好香口,蓮藕又係好好咬口 呢個配飯真係一流呢間餐廳我最欣賞就係佢唔會落咁多辣油 唔會覺得好油膩 就算食到見底都唔會話有好多油淨咗喺度 非常欣賞見到佢呢度午餐都非常實惠 又有酸菜魚同其他烤魚 下次再約多啲朋友一齊嚟 除左食物,店員都好友善 期間好好傾 一定會再黎
等到主菜 見到又係諗點解會咁大碟