2024-06-03 327 views
平時住係大興既人真係好正,因為可以落樓下就食到好豐富既台灣菜,我見佢晚市仲有得打邊爐添🍲座位都好闊落,相信要招呼一大班人都唔係問題🙋🏻‍♀️。呢到除左有堂食,仲有個小corner有得賣台灣零食,所以都幾岩啲中意食零食既人順手買埋番去🤣因為太耐無食過台灣野,有勁多野都想試,結果就食到捧住個肚🤰🏻。🐒招牌醉雞卷💰$42🐒蚵仔煎💰$45🐒起司肉鬆蛋餅💰$42呢幾款都係好吸引到我既小食,我基本上每次去食台灣野都一定會嗌蛋餅🥞所以今次都唔例外,而好難得既係竟然有蚵仔煎食🦪佢係蛋既比例多過粉漿,所以食落好有實感,而且啖啖都有蚵仔😍。🐒鮮肉韭菜手工餃子(7隻)💰$38🐒台鐵鹵大雞扒便當💰$58👉🏻仙草奶綠+$8👉🏻小熊珍珠奶茶+$8主食方面本身唔知佢個便當份量係咁大🍱如果知道嘅話應該就唔會嗌水餃🥟因為佢啲水餃都係粒粒飽滿,所以都真係好飽🤰🏻結果望到個飯塊鹵雞扒都真係同手掌差唔多大🖐️不過熱辣辣又脆都真係勁juicy同入味,最後啲飯都真係食唔晒🤣

🐒招牌醉雞卷💰$42
🐒蚵仔煎💰$45