2023-06-30
大角咀真係越嚟越多嘢食,今次就試咗一間環境雖小,但係就絕對值得支持嘅小店。我哋兩個人大概叫咗10樣嘢。首先就兩個人share一碗鮮甜花甲粉,可以選擇辣度。對於我哋嚟講小辣就啱啱好,除咗有鮮甜嘅花甲之外,仲有娃娃菜同豆卜。當豆卜同粉絲吸收晒湯底,勁惹味。我哋兩個一致極度推介燒茄子、炸薯條同燒蠔。茄子上面有大量嘅蒜蓉,在灑上少少㗎辣粉,茄子燒到淋身至於點解會推薦燒蠔?因為佢性價比好高,一隻都有我成隻手掌咁大,但只係需要$48!係講緊$48兩隻完全冇伏。炸薯條熱辣辣上枱,幼身既薯條,夠香脆另外,我哋仲大概叫咗幾串串燒,包括牛舌、魷魚鬚、雞軟骨、豬頸肉同豬大腸等等。呢度有個細心嘅位,就係有個熱爐助熱串燒。燒大腸係眾多串燒之中較為突出,因為除咗喺外面比較少見之外,自己都好怕食到太重口味既大腸,呢到就唔會啦!整體嚟講,係開附近行街,都會想食佢。佢仲可以WhatsApp落單叫外賣