2024-01-24
大角咀係一個好多食肆既地方,有好多唔多種類,今日專登去搵食,經過間門面企理既就入去試下。睇餐牌期間侍應推薦既馬來奶油蝦:一碟有八隻,隻隻都幾大下,整到蝦肉算爽唔痴殼,個殼又趣口,我成隻連殼食,連個頭都比我碎埋。汁有奶油香味配埋粉絲撈黎食,唔錯馬來濃湯蝦麵又係好足料,三隻大蝦,豆卜,魚片,同腩肉,我地揀左小辣,今日咁鬼凍,得七度,其實應該叫中辣刺激下。麵要左摻摻小辣咖喱羊腩配千層薄餅另外侍應又推介羊腩,唔辣,羊腩唔係咁蘇,d汁用黎配薄餅食,唔錯。越式酸辣鳳爪呢個好啱我口味,酸酸甜甜開胃,仲要去埋骨既。越南小食式拼盤有串燒,蝦餅,扎肉春卷同雞翼,正堂水準。越式蒸粉卷$24新鮮整起,粉卷脹卜卜,好足料。趁熱食,好食湯試左細冬蔭功湯叫左個冬蔭公飲,無平時個隻勁重香料未,都幾大鍋下,又多料,有蜆又有蝦。最後飲品:越南咖啡幾過引,本身係熱,睇住佢慢慢滴晒先,再比隻有冰既杯自己沖,都幾濃下。椰汁綠豆冰椰汁叫濃,有綠豆茸。唔錯話梅冰酸酸地,食左咁鬼多野,啱晒。
馬來濃湯蝦麵
麵要左摻摻小辣
咖喱羊腩配千層薄餅
越式酸辣鳳爪
呢個好啱我口味,酸酸甜甜開胃,仲要去埋骨既。
越南小食式拼盤
有串燒,蝦餅,扎肉春卷同雞翼,正堂水準。
越式蒸粉卷$24
新鮮整起,粉卷脹卜卜,好足料。趁熱食,好食
湯試左細冬蔭功湯
最後飲品:
越南咖啡
椰汁綠豆冰
椰汁叫濃,有綠豆茸。唔錯
話梅冰
酸酸地,食左咁鬼多野,啱晒。