2022-05-04
男朋友帶過我嚟呢間餐廳之後,就變咗我嘅愛店之一🥰因為呢度坐得幾舒服,亦食到好多非一般嘅食物,連牛都有好多唔同品種可以選擇,價錢都算豐儉由人~作為開返晚市第一餐,今次我哋就食返中價~首先係真材實料嘅龍蝦湯加酥皮 ($55)🦞😋呢度嘅湯我真係大推,幾乎試過嘅都係好好飲~呢個龍蝦膏勁香濃,feel到係用咗好多龍蝦去煮!入面仲有龍蝦肉架🤤之後叫咗個鵝肝多士 ($250),有四塊,塊鵝肝都唔細架,多士烤得好香脆,上面嘅鵝肝油脂好豐富,亦都煎得啱啱好,入口即溶,食得好滋味🥰重點就係呢個西班牙Iberico全橡果黑毛豬法國芝士火鍋 ($380)🧀出面都好少見到有芝士火鍋食,又或者好多都傾向白酒味好重嗰個派別,我自己就覺得呢間餐廳嘅最適合我口味🤤用麵包點芝士係最match🤣所以都加咗一份多士 ($20)~其他配料都非常豐富架,有蘋果、菠蘿、鴨胸、腸仔、春卷、薯角等等~不過今次椰菜花煮得過淋,拮唔起點芝士🙈而今次我叫呢個主角係黑毛豬,睇個樣仲以為係牛嚟🤣入口完全冇豬腥味,好軟熟,連我平時唔好豬肉都覺得好好食!食完真係又飽又滿足☺️非常推介呢間餐廳😚
食完真係又飽又滿足☺️非常推介呢間餐廳😚