2024-05-14 42 views
主打鴻運乳豬全體同大沙巴龍躉首先嚟嘅當然係鴻運乳豬全體🐷第一眼見到佢,就覺得佢一定好好味果然,一試就知佢的確豬皮脆,肉質香滑嫩而且佢會越食越有味,真係食得開心😊再嚟試吓上湯焗皇帝蝦球伊麵🦐覺得咁一個組合,特別獨特蝦球咬落去鮮甜無比,伊麵添鮮味特別推介😍然後就見到遠年陳皮一字骨,味道真係相當特別陳皮嘅香味同一字骨滑嫩嘅肉質配在一齊,正😋沙律海皇卷🥗海皇卷外皮酥脆,內裡海鮮味濃郁,滋味令人難忘。當然少唔得海皇魚肚燴燕窩🍲食落去口感豐富,彈牙燕窩同海皇魚肚配合得剛剛好飲落去特別有滿足感😊龍蛟皇螺鮑片扣鵝掌、清蒸大沙巴龍躉🐠簡直係今晚嘅重頭戲😍食呢個就知佢哋嘅食材有幾新鮮就咁食已經足夠出色,鮑片同鵝掌都係一絕👏脆皮一品燒雞🐔係我今晚一個心頭好見佢嚟咗就差啲流晒口水食落口先知,佢係真材實料燒雞皮脆肉嫩,口感爽口,非常好味👍最後當然少不了揚州炒飯🍚飯粒飽滿嘅顆粒感,配上琳琅滿目嘅配料,一定要試😍最後嚟個盈圖壽桃包🍑啖啖香甜,餡料足又甜而唔膩,好好味👍由頭食到尾,無一不滿足,下次定係再嚟「盈圖」!
沙律海皇卷🥗海皇卷外皮酥脆,內裡海鮮味濃郁,滋味令人難忘。
最後嚟個盈圖壽桃包🍑啖啖香甜,餡料足又甜而唔膩,好好味👍
由頭食到尾,無一不滿足,下次定係再嚟「盈圖」!