最近食咗呢間又有酒飲又有半地道半日式嘅串燒店「酒燒弄」。店𥚃面嘅環境唔大,但裝潢都好得意,除咗有超有本地特式嘅「渠王式印字」塗鴉( 我本人幾鍾意呢個諗法,幾正) 連牆上面嘅傳單都係突登整的,有酒燒弄名嘅傳單,真係幾得意﹗C餐揀得C 餐最大嘅原因,就係因為抗拒唔到串燒「白鱔」嘅誘惑,冇其他原因﹗唐揚雞軟骨大大粒新鮮炸起,熱辣辣咬落超爽脆,而且跟埋檸檬片畀你解油脂感,食多幾粒都唔覺漏﹗作為餐前小食好頂癮汁燒豆腐 外脆內軟,調味恰道好處,最快上嘅小食,食肉串之前食都幾好黑豚蘆荀卷黑豚薄片油脂感唔會太重,配埋蘆荀口感豐富﹗黑豚五花腩超級邪惡,肉質爽口彈牙~極品牛舌心牛舌心都係幾乎每次串燒都必叫,呢到厚薄同調味整體都不錯白鱔我最期待的一款串燒,「白鱔」,當你有期待,但冇失望~~~滿意﹗魚皮外皮香脆,調味拿捏得好,唔會蓋過咗魚味,鱔味魚油好出,肉質鮮嫩多汁﹗超正,如果唔係窮都會想食返 20幾串哈哈哈翠玉瓜、茄子芝士年糕最後有一款芝士年糕,整好出嚟紫菜都keep到係脆﹗評:整體不錯環境、食物都不錯嘅串燒店,想再回頭﹗
C餐
汁燒豆腐
外脆內軟,調味恰道好處,最快上嘅小食,食肉串之前食都幾好
黑豚蘆荀卷
黑豚薄片油脂感唔會太重,配埋蘆荀口感豐富﹗
黑豚五花腩
超級邪惡,肉質爽口彈牙~
極品牛舌心
牛舌心都係幾乎每次串燒都必叫,呢到厚薄同調味整體都不錯
極品牛舌心
翠玉瓜、茄子
芝士年糕
最後有一款芝士年糕,整好出嚟紫菜都keep到係脆﹗
翠玉瓜、茄子
芝士年糕
評:整體不錯環境、食物都不錯嘅串燒店,想再回頭﹗