2023-09-26
約左家姐去奧運站行街,行街先一定要填飽果肚,就去了美食林立的大角咀。行下行下見到有間新餐廳,以淺木色做主調,有簡單明亮的感覺。 我地就簡簡單單揀左兩款lunch set,每款套餐都包含是日餐湯或沙律,同埋冷熱飲品。如果是日餐湯唔岩飲,仲可以加 $28 轉做蟹肉龍蝦湯。👍🏻👍🏻 沙律係蔬菜沙律🥗,蔬菜新鮮爽口,配埋日或麻醬,非常健康!而湯就加錢升級做蟹肉龍蝦湯🦀🦞,質地偏濃稠,每啖都有超多蟹肉,味道濃郁惹味。(建議加錢升級,一試難忘😋😋) 🥩安格斯封門柳丼飯丼飯份量都幾大,安格斯牛肉本身牛味濃郁,而且揀左封門柳尼個部位,肉質十分鬆軟‼️一定要配埋香濃的蛋汁,拌用黎飯更加香滑 🔆全日早餐唔洗過百就食到份量十足的All Day Breakfast,我最愛的牛角包🥐香脆鬆軟,牛油果🥑質地幼滑偏腍,好易入口。 🍰蛋糕我地仲嗌左紐約芝士蛋糕同Tiramisu,精緻的擺盤岩晒打卡的我📸😍。Cheese Cake口感豐富厚實,而Tiramisu入口Creamy,仲有淡淡的咖啡香☕️。
🥩安格斯封門柳丼飯
🔆全日早餐