5 day(s) ago 0 views
今日同朋友去教育路嗰頭搵好嘢食, 呢邊係以前讀書時期成日食嘢嘅地方,餐廳嘅隔離就係以前間中學,都幾懷念以前嘅日子。一間餐廳外型都好工業風, 幾有型格嘅風調,特別鍾意出面個吧台。 今日試咗佢呢一個澳洲西冷扒配薯餅雜菜套餐, 我同朋友一人叫咗一個set, 大概七成熟。 另外跟咗雜菇餐湯配蒜蓉包。 個餐湯真係超足料好飲,淡淡菇味。終於到主菜出場 ,牛扒仲大過你個手掌, 煎得啱啱好,唔會太韌, 我哋仲叫咗個呢度睇黎好出名嘅甜品, dirty tiramisu同埋綠茶tiramisu, 外型賣相非常討好, 味道都唔錯。另外叫咗杯柚子梳打特飲, 好清新, 配個扒餐啱啱好, 整體都好滿意呢一餐