2009-11-28
一行六人來食大閘蟹套餐,因為大閘蟹太好買了. 我八點去到, 小姐告知佢地要買蟹我地先有得食. 甘我地就食住其他野. 我地叫了個套餐,1. shark fin soup - 好多shark fin 但唔係好夠淋2. 豆苗- 非常好食, 又大碟,真係食豆苗都可以食包我地6個人3. 生菜包片- 無咩特別,都好味既4. 燒雞- 做得非常脆口及估唔到仲有肉汁- 正5. 炒飯- 有紅米一起炒既芥蘭炒口,不油多菜及無肉,非常清新6.水餃-完全找不到蟹黃,水餃入面既蝦腸就被完全清走,非常細心亦真係估唔到會甘好. 不過味道真係同平時食開既一樣.7. steam fish : 好多蔥本人十分中意及魚上台剛熟,好味道.8.當我地食到八八九九,大閘蟹便來. 12隻都係公,非常好食, 同我向老x陽食到既一樣甘好,不過就細隻d,我估有3兩多. 一人200元有甘多野食,真係食得我地人人都好開心. 不過上菜既速度太快了, 所以張台放唔到甘多野 及去之前一定要一定要訂等佢地留返d蟹.
3. 生菜包片- 無咩特別,都好味既
4. 燒雞- 做得非常脆口及估唔到仲有肉汁- 正