2021-12-03
踏入12月真係又凍又乾,好適合去打邊爐。酒鍋嘅大閘蟹套餐真係高質,鍾意食蟹嘅人就啱,有大閘蟹食之餘,又有以蟹做主題嘅火鍋套餐好豐富,每位$568,2位起。呢個價錢係值得黎食酒鍋係一間有格調嘅火鍋店,長長嘅吊燈,柔和燈光,係高格調嘅設計。同朋友黎傾下計或者拍拖,都好適合,好有氣氛套餐包括:大閘蟹5.5 兩鹽燒花螺鹽燒海蝦(以下火鍋材料)黃金蟹黃雞煲花膠海底黑毛和牛黃金蟹粉魚皮黃金蟹粉響鈴手工蟹粉蝦餃自家製流心蟹粉丸蔬菜拼盤雜菇拼盤蜂巢豆腐刀削麵薑茶真係成枱都係嘢架好豐富以下係我特別鍾意食嘅食物:黃金蟹黃雞煲花膠湯底 呢煲湯底真係不得了。單睇外型已經有睇頭,隔離枱問可唔可以俾佢哋影相店員同我哋講先飲左湯先,飲夠先再架濃湯打邊爐。金黃的湯好creamy,上面舖左d金薄好矜貴呀!材料十足,有半隻雞,放係冬瓜上好有氣勢當飲完湯,店員會幫手剪開冬瓜放便打邊爐。黃金蟹粉魚皮熱辣辣上枱,有蟹黃同咸蛋真係好正,我就咁食,唔放入湯,正好多大閘蟹第三樣上係呢樣,就咁單叫都要$138隻架。好多膏呀黑毛和牛夠牛味,大大片黃金蟹粉響鈴個人很鍾意食響鈴,呢個好特別上面有蟹粉同蟹籽,所以我唔會成條浸湯,唔好浪費左蟹
套餐包括:
大閘蟹5.5 兩
鹽燒花螺
鹽燒海蝦
(以下火鍋材料)
黃金蟹黃雞煲花膠海底
第三樣上係呢樣,就咁單叫都要$138隻架。好多膏呀
黑毛和牛
夠牛味,大大片
黃金蟹粉響鈴
個人很鍾意食響鈴,呢個好特別上面有蟹粉同蟹籽,所以我唔會成條浸湯,唔好浪費左蟹粉
手工蟹粉蝦餃
上面有金薄架皮薄,餡多,份量足。有蝦味
自家製流心蟹粉丸
蟹粉是流心的,真係未試過,又彈牙,正
最尾有杯薑茶,食完蟹就要驅一驅寒氣,夠細心