2017-04-24
約左人八點食公司附近的西貢小姐點知遲左收工9秒9碌左落山到步時已經比約定時間遲左十五分鐘好采餐廳唔係好多人~店員帶位後即時奉上水二杯😂😂可能見到我個趕樣...講番先~餐廳其實係堅尼地城地鐵站對出,一出地鐵站就見到呢,都算方便價位同越棧比起稍貴,但食物就有好多選擇雖然話是越南野最好就係試牛肉湯河(Pho Tai) ,但偶然都會想試吓其他野,都唔明點解男友友咁堅持一定要pho tai!!!🙄最後佢有佢食佢嘅牛肉粉,我自己呢就嗌咗手撕雞春卷撈檸,勁肚餓嘅情況底下當然係眼闊肚窄咁叫咗好多小食有芝士蝦多士、三文魚籽炸魚柳紙米卷芝士蝦多士真係勁好味如果滿分係10分我會比10分上枱時熱辣辣係基本啦,蝦多士厚身,唔係多士厚,係d 蝦膠厚!芝士微溶,但又唔多太多太滯...真係唔expect 蝦多士會咁開心。四件,秒掉了三文魚籽炸魚柳紙米卷(7/10)由呢樣小食開始我體驗到呢間餐廳嘅主旨係大件夾抵食我係咪食緊花之戀?紙米卷合格,米卷夠薄夠通透,包住好多好多唔同嘅蔬菜、粉絲,當然唔少得就係得炸魚柳啦勁大嚿,點埋on side 嘅花生芝麻醬,yummmm~~~清一清頭先ge 炸感又可以繼續食!放得落男朋友個頭
約左人八點食公司附近的西貢小姐
點知遲左收工
9秒9碌左落山
到步時已經比約定時間遲左十五分鐘
好采餐廳唔係好多人~
店員帶位後即時奉上水二杯😂😂
可能見到我個趕樣... 講番先~餐廳其實係堅尼地城地鐵站對出,一出地鐵站就見到呢,都算方便
價位同越棧比起稍貴,但食物就有好多選擇 雖然話是越南野最好就係試牛肉湯河(Pho Tai) ,但偶然都會想試吓其他野,都唔明點解男友友咁堅持一定要pho tai!!!🙄 最後佢有佢食佢嘅牛肉粉,我自己呢就嗌咗手撕雞春卷撈檸,勁肚餓嘅情況底下當然係眼闊肚窄咁叫咗好多小食
有芝士蝦多士、三文魚籽炸魚柳紙米卷 芝士蝦多士真係勁好味如果滿分係10分我會比10分 上枱時熱辣辣係基本啦,蝦多士厚身,唔係多士厚,係d 蝦膠厚!芝士微溶,但又唔多太多太滯...真係唔expect 蝦多士會咁開心。
四件,秒掉了
三文魚籽炸魚柳紙米卷(7/10) 由呢樣小食開始我體驗到呢間餐廳嘅主旨係大件夾抵食
我係咪食緊花之戀?紙米卷合格,米卷夠薄夠通透,包住好多好多唔同嘅蔬菜、粉絲,當然唔少得就係得炸魚柳啦 勁大嚿,點埋on side 嘅花生芝麻醬,yummmm~~~
清一清頭先ge 炸感
又可以繼續食!
放得落男朋友個頭嘅牛肉湯河! 牛味夠,唔會好油
雖則話佢貴過越棧少少,但唔只碗大,無論係牛同粉都真係好多
店員仲主動問你要唔要青檸辣椒呢
湯頭濃郁,略嫌洋蔥唔夠多,本身碗河粉入邊已經有炸蒜,下次會叫炸蒜另上,鐘意自己調較garlic 味
唔食garlic ge 朋友就要留意啦!
一見到佢嘅牛肉湯河我已經知驚 巨型size 撈檬
我錯啦我哋應該兩個人share一個囉
雞絲有咬口,分量之多絕對夠撈唒全部檬粉,倒埋酸酸醒胃嘅魚露,yummmm
結果?梗係食唔哂啦😂
唯有外賣左一半做聽日lunch
埋單26x~ 滿足
小插曲
林走前門外有警車
完全冇留意到警車(準備抄牌),店員已經勁醒目咁大聲問有冇人泊左車係出面😂😂
(店外有3架私家車)
好sweet 呀~~ 有人可能因為佢慳左張牛肉乾