2017-02-27 1616 views
假日前一大班朋友去朋友度HOUSE WARMING慶祝她新居入伙, 現在樓價咁貴, 朋友仔都成功置業都好替她開心,大食會過後大家都好像未夠飽所以我們落樓下吃甜品見到依間店環境好光猛,整間店以汽球做主題坐底後, 我們點了四款甜品SHARE食「櫻花水信玄餅配雲呢嗱雪糕」 賣相好靚, 好日式的風格水信玄餅晶瑩通透,每一片櫻花瓣都清楚望見靚到唔捨得食, 味道清新, 所以第一樣先食依個甜品就唔會比其他甜品蓋過佢個味道依款甜品另外送玫瑰花茶玫瑰花茶味道清新怡人陣陣玫瑰花味, 淡淡的, 芳香撲鼻「樂糖脆多士」份量都幾多,好彩我地多人Share一齊食多士上面有燒菠蘿及雲呢嗱雪糕多士脆而不濃,上面亦掃左甜甜的菠蘿醬一舊一舊切好再放落多士𥚃面再蘸埋雪糕再一齊食, 好好味「魔鬼朱古力班戟」數塊薄薄濃郁的朱古力味道既班戟配料有迷李棉花糖、新鮮士多啤梨及士多啤梨乾 上面淋左士多啤梨汁同埋朱古力雪糕估唔到清新的士多啤梨同朱古力味道會咁夾濃郁既朱古力味又唔會嗆過士多啤梨味「黑芝麻.豆腐配豆腐雪糕」黑芝麻味道既心太軟真係第一次食味道無平時朱古力味咁甜當切開心太軟時, 入面流出黎唔係朱古力餡而係豆腐慕絲,好似豆腐花咁,
假日前一大班朋友去朋友度HOUSE WARMING
慶祝她新居入伙, 現在樓價咁貴, 朋友仔都成功置業
都好替她開心,大食會過後大家都好像未夠飽
所以我們落樓下吃甜品
見到依間店環境好光猛,整間店以汽球做主題
坐底後, 我們點了四款甜品SHARE食
「櫻花水信玄餅配雲呢嗱雪糕」
賣相好靚, 好日式的風格
水信玄餅晶瑩通透,每一片櫻花瓣都清楚望見
靚到唔捨得食, 味道清新, 所以第一樣先食依個甜品
就唔會比其他甜品蓋過佢個味道
依款甜品另外送玫瑰花茶
玫瑰花茶味道清新怡人
陣陣玫瑰花味, 淡淡的, 芳香撲鼻
「樂糖脆多士」
份量都幾多,好彩我地多人Share一齊食
多士上面有燒菠蘿及雲呢嗱雪糕
多士脆而不濃,上面亦掃左甜甜的菠蘿醬
一舊一舊切好再放落多士𥚃面
再蘸埋雪糕再一齊食, 好好味
「魔鬼朱古力班戟」
數塊薄薄濃郁的朱古力味道既班戟
配料有迷李棉花糖、新鮮士多啤梨及士多啤梨乾
上面淋左士多啤梨汁同埋朱古力雪糕
估唔到清新的士多啤梨同朱古力味道會咁夾
濃郁既朱古力味又唔會嗆過士多啤梨味
「黑芝麻.豆腐配豆腐雪糕」
黑芝麻味道既心太軟真係第一次食
味道無平時朱古力味咁甜
當切開心太軟時, 入面流出黎唔係朱古力餡
而係豆腐慕絲,好似豆腐花咁,都幾驚喜
整個味道都無平時食到的咁膩,即使頭先大食會食左咁多野都仲食得落, 唔錯

整體環境光猛,見到有戶外雅座, 日頭坐出室外食都幾RELAX
2017-02-21
Type of Meal