2018-12-10
之前聽朋友介紹呢間既斧頭扒唔錯,趁生日同幾個朋友去試下。事前幾日打定電話預約先知原來只可即日book位,而且之前既斧頭扒已經轉了做大骨扒,但職員表示份量和質量同斧頭都差不多,咁照ok去馬。放工準時去到就有個女職員招呼,仲up得出book位人既姓氏,果下係幾滿意既,心諗個職員幾有heart喎,一晚咁多枱客要記人齊起菜,期待已久既5成熟大骨扒上枱,賣相同份量都相當唔錯。食落肉味好濃好juicy,層皮配埋香料烤得好香好脆,對我呢個食肉獸呢講真心一流。之後我地三丁友亦叫左石斑柳,牛肋骨同焗田螺,味道都幾唔錯。唔知係咪因爲大骨扒太正,個腦仲回味緊陣肉味,味蕾蓋過左牛肋骨既味,有點可惜。 我建議如有叫大骨扒既可以先食其他再品嚐大骨扒o淨係試大骨扒已經夠飽。後來飲飽食醉,同之前果女職肙傾左兩句先知原來佢係老闆娘落手落腳落單執枱一腳踢,真係盡心盡力其實本身有留意open rice既comment發現有d負評,但係朋友介紹,心諗大家都係食環境味道行先,其他次要,都決定呢試下。結果亦沒令我班朋友失望,呢間餐廳的確唔錯!下次一大班fd聚餐都會再呢
大骨扒