2023-05-04
調景嶺終於有分店啦,最近仲推出咗台灣祭,多款台灣必食火鍋食材、小食及飲品,好吸引呢!店內裝修好靚,好有特色,仲有一個大大嘅鳥居⛩️吸晴呢!手機落單之外,自助區仲提供咗大量蔬菜、火鍋食材、餐前小食、壽司、沙律、甜品及飲品,選擇多!🔸極品美國牛小排 90分鐘▫️湯底一人一鍋,可以揀返自己鍾意嘅湯底,我就揀咗🐮博多美人骨膠原啫喱雞白湯,未煮熱時係一個🐮嘅形狀,好得意,之後就會慢慢溶化成奶白色嘅湯底,味道濃郁鮮甜,滿滿嘅骨膠原!▫️牛肉呢個餐主打美國牛小排,一定要食啦,油脂分佈幾勻均,入口嫩滑,牛味足夠😋另外,仲有3款牛肉選擇,各有特色!▫️海鮮有8款海鮮選擇,扇貝同魷魚仔好好食😋▫️蔬菜種類都幾多,好新鮮!打邊爐一定要食返啲蔬菜平衡下!粟米好甜😋▫️台灣祭有多款台灣特色小食,必食推介:龍鳳蛋餃、豆腐干絲麵、四麻香貢丸、甜不辣同埋珍珠奶茶😍▫️飲品自助區除咗有一般罐裝飲品,仲有兩款沙冰同埋多款熱飲供應,我就鐘意🍧藍莓沙冰▫️甜品食咗原味泡芙同朱古力泡芙,一啖一個,又幾好味😋另外,仲有北海道低脂乳酪雪糕,食咗唔怕肥
🔸極品美國牛小排 90分鐘
▫️湯底