2022-04-06
已經係疫情前嘅晚市了餐廳嗰陣係新開冇耐,但已經非常full booking😱客人可以選擇食omakase或者鐵板燒🥩,我地就選擇左鐵板燒但餐廳話鐵板燒嘅位已經full哂,介唔介意坐omakase位於是就出左封面唔關我地事嘅師傅整壽司圖啦🤣所以如果想睇師傅玩火記得早少少book😂當日我地分別揀左2個setSet都會包前菜沙律炒飯同湯首先前菜係有3粒螺🤣但呢3粒螺已經好好食好入味🥰❣️特上活龍蝦鐵板燒 二人前($2380)⭐️主角活龍蝦🦞—非常新鮮❣️❣️口感彈牙爽口師傅仲加左龍蝦膏一齊燒,其實海鮮新鮮就會好食,加左蝦膏燒個鮮味簡直係提升左一個級數😍⭐️北海道帆立貝—簡單嘅輕燒帆立貝,再用貝殼盛住紫菜湯,帆立貝嘅鮮味亦落左紫菜湯入面,一齊飲埋🤣⭐️銀鱈魚/白甘鯛—銀鱈魚食得多,所以我地揀左白甘鯛🐟魚皮連鱗燒至脆口,下面係薯蓉汁,連青椒一齊食非常特別⭐️燒響螺—薄切唔會軔,輕燒簡單而鮮味⭐️A5鹿兒島和牛厚燒—食得多海鮮,食返肉好似變得平凡左🥲❣️特選鐵板燒 一人前($880)朋友呢個set用料平凡啲,但係都好好味!!特別想介紹⭐️燒日本福岡活飽—新鮮唔會軔,燒得剛剛好😍其他食物仲有燒大蝦、鹽焗西目魚其實所有海
餐廳嗰陣係新開冇耐,但已經非常full booking😱
於是就出左封面唔關我地事嘅師傅整壽司圖啦🤣
所以如果想睇師傅玩火記得早少少book😂
當日我地分別揀左2個set
Set都會包前菜沙律炒飯同湯
首先前菜係有3粒螺🤣但呢3粒螺已經好好食好入味🥰
❣️特上活龍蝦鐵板燒 二人前($2380)
⭐️主角活龍蝦🦞—非常新鮮❣️❣️口感彈牙爽口
⭐️燒響螺—薄切唔會軔,輕燒簡單而鮮味
⭐️A5鹿兒島和牛厚燒—食得多海鮮,食返肉好似變得平凡左🥲
❣️特選鐵板燒 一人前($880)
朋友呢個set用料平凡啲,但係都好好味!!
特別想介紹⭐️燒日本福岡活飽—新鮮唔會軔,燒得剛剛好😍
其他食物仲有燒大蝦、鹽焗西目魚
其實所有海鮮只要新鮮,唔使太多調味都已經好好食🤟
❣️極上刺身三款 (+$150)
刺身係正常發揮,不過如圖所見份量唔多,唔加唔會有損失💁🏻♀️
食完燒物其實已經好飽,炒飯變左唔係好食得落,所以味道已經忘記左XD
不過魚湯係好鮮味的👍🏻
最後甜品同果物,餐廳知道我地慶祝生日送左個咁靚嘅擺盤💐😹
芝麻雪糕同日本生果好解膩,食完好滿足了🤰🏻