2021-09-04
又係時代廣場優惠券惹的禍。話說之前佢都優惠券仲有啲未用完,所以早幾日去咗最後衝刺,派到晚飯時間又唔想用腦,所以就落咗去樓下City Super Food Court食嘢啦。其實佢哋幾年依家收咗之後我都未試過入去食嘢,今次入去又估唔到啲餐廳都幾吸引喎。最後我哋揀咗一間專食肉嘅餐廳,叫咗個日式滑蛋吉列豬扒飯,吅一個日本和牛壽喜燒套餐。滑蛋吉列豬扒飯比我想像中嘅好食好多,因為屋企人唔食生野嘅關係,所以我都要求咗佢將本身嘅生蛋黃變成熟蛋。估唔到佢個蛋味都幾濃郁,豬扒炸得都好鬆脆,而且醬汁都好香濃。佢嘅米飯都唔會黐住,我最欣賞佢嘅麵豉湯係夠熱仲要唔會好鹹,都不錯吃。點知個和牛壽喜燒調返轉就有啲失望。佢嘅牛肉送到上枱面已經全部熟晒,牛肉亦都好韌入口比較鞋,而且牛嘅香味都唔係好突出。好彩佢有生雞蛋作為點醬令佢有返少少滑嘅口感。而且豆腐入口完全冇豆味,蔬菜都好少,令到成個套餐性價比都好低,同頭先書滑蛋豬扒飯相比真係差天共地,下次如果有機會再去嘅話我都會試吓佢其他嘅嘢食,睇吓佢嘅其他餸菜係咪都係中伏之選,唔知道大家有冇試過呢?有嘅話記得喺下面留言同我分享下丫!